Skakat gäng

I måndags packades väskorna för att ge oss iväg norröver mot Akureyri på en fyradagarstripp. Anledningen var främst att humanistisiska fakulteten gett sina elever en vecka ledigt (!!) och att Ida, Emelie och Melinda därmed var lediga och redo för tjejtripp i lavalandskapet. Vi hyrde en bil men jag fick snabbt inse att jag inte kunde följa med eftersom jag hade alldeles för mycket i skolan den här veckan med.. Vinkade avundsjukt av det glada gänget innan jag gick till skolan i tisdags. Sent på kvällen ringer Emelie med darrande röst och gråten i halsen när hela gänget befinner sig på akuten i nån liten stad i norr. I snöstormen med den förrädiska isen som underlag har tjejjerna frontat med en lastbil (såklart det enda mötet på flera mil) men trots att bilen var bokstavligt talat jämnad med marken har de alla klarat sig mirakulöst med enbart Ida som fick 15 stygn i pannan. Shit så maktlös man känner sig, sittandes 30 mil bort och höra vad som hänt och vilken otrolig änglavakt de hade med tanke på vad som fanns kvar av bilen! Bestämde mig för att åka och hämta dem genast dagen efter i en större, fyrhjulsdriven bil, men väglaget har nu blivit ännu sämre så de sitter i skrivandets stund på flyget tillbaka till Reykjavik. Kan inte bli mer rastlös innan jag äntligen får hem dem, och tack ängeln som vaktar över mina vänner!

En annan ankomst jag väntar mig rastlös på är min kära Jessica som nu är påväg hit! En vecka ska jag få ha hennes sällskap och jag jagar nu febrilt efter en madrass som kan rymmas på mitt lila, trånga golv.. Ska bli så roligt att få se henne igen och vi håller tummarna för att vädret sköter sig snyggt och visar Island från sin bästa sida!

Stor kram till Jossan, den sötaste och mest omtänksamma stor/lill-sis man kan tänka sig!

Viktigast

Det finns ju en person som är bokstödet och gör mig starkare än Isländsk berggrund när jag känner mig klenare än sönderkokt spaghetti.. tack för att du är du Johan, kan bara hålla med Takida:


Your strength is so hard to find,
I feel so much stronger now,
the feeling´s alright. -Your words make me whole again,
those eyes cannot ever lie,
you're so divine
I'm not ever alone, you're not ever alone

I'm head over heels, goddess of mine,
your curls touching my face and now I can fly
You brought my life back,
The glory you found,I'm in deep debt, without-you* I wouldn't survive
I'm not ever alone

Your smile is heavenly,
I don´t deserve all the love, that you're giving to me
Your touch makes it hard to breathe,
the shiver's around me now, you're so fine

I'm head over heels goddess of mine,
your curls touching my-face, and now I can fly
You brought my life back,
The glory you found, I'm in deep debt, without-you I wouldn't survive

The heart is pumping for my life, the mind is happy and I, I will love you till the day I die

I'm head over heels goddess of mine,
your curls touching my face, and now I can fly
You brought my life back,
the glory you found, I'm in deep debt, without you I wouldn't survive

Long time..

Varje morgon då jag traskar till skolan kommer jag på milioner saker jag måste föra in i min blogg, tankar som fladdrar förbi och inträffade händelser.. Innan dagen är över ungefär 10 timmar senare är jag så trött så trött och känner ofta en lättnad över att slippa slå på datorn och skjuter upp det ytterligare en dag..

Den senaste tiden har jag grävt ner mig i mitt wastewater-projekt, räknat flöden, tryckskillnader i rören och försökt trolla med topografin i ett land med stengrund på redan 2,7 meters djup.. blev många, oändligt långa dagar och nätter, lite sprägning av berggrunden blev oundvikligt och har nog aldrig känt mig så nära en riktig förlossningskänsla som när jag med kallsvettiga händer lämnade in  min tjocka pappersbunt.. och där tog alla mina inköpta utskrifter till skrivaren slut för den här terminen, måste plantera några träd som ersättning för den åtgången.

Fick ha en halv ledig lördag som belöning innan det var dags att ta itu med mitt coastal engineering-projekt.. Vem kommer att klappa mig på huvudet efteråt?? Vad strävar jag efter?? Varför vrider jag livet ur mig själv för att imponera på några som inte sett mig på flera år?? Sprattlar som den mest desperata spratteldocka som fastnat i sina egna snören, ropar, skriker så högt jag vågar.. kan inte ni också försöka lite??

Alla hjärtans dagen utan hjärta..

.. Var då en himla tur att man hade fått paket på posten med både älgkorv, bling-bling och söta ord!! Tack älskling och tack för kortet nettsi, samt alla mess från nära och kära! :D Fick fira kvällen på restaurang med Team Loki Guesthouse plus alla andra ensamma själar.. Blev tillslut 15 st av de ensamma själarna som tillsammans blev mycket mindre ensamma på den mexikanska restaurangen jag bokat.. mysigare kan man inte önska sig på distans!!

Annars har helgen gått till att sitta i skolans datasalar och leka med mitt gigantiska CAD-projekt.. Är så grymt skoj att hålla på och konstruera saker och betydligt bättre inlärning än "pärm-till-pärm-läsningen-på-5-minuter" som Uppsala universitet förespråkar. Mitt wastewater-system börjar ta form och efter att ha fått tillämpa lite sprägning av berggrund har nu äntligen mina rör fått rätt lutning!! :)

Nu blir det snabb-käk och några längder i bassängen (är såå mysigt att sitta i bubbelpoolen när det regnar ute!)


Vänner asså :)

Tänkte tillägna detta inlägg till mina vänner.. Shit vad jag saknar er! I natt satt jag och pratade flera timmar med min Sofie för första gången sen jag åkte till Mexico i september, de få veckor jag var hemma mellan centralamerika och Island befann hon sig på Borneo.. inte lätt att hålla uppdateringarna när båda två har myror i byxorna.. Tog flertalet timmar men jag kände hur jag växte flera meter och fyllde ut ett tomrum som fanns där.. stor kram!

Är så otroligt stolt över de vänner jag har, att de är så bra människor och är så omtänksamma och sunda.. Jag är så glad över er allihopa!

En annan sak jag är glad över är att jag hittat den rökta torsken på Bonus.. WOW! Lever numer på rostat bröd med Keso och rökt fisk.. enbart rökt fisk går också bra.. gärna karvad direkt från skinnet med gaffel så det blir så där lagomt fnasigt.. Tack Island för den billiga fisken!!

Nu är också resan till Grönland bokad och klar i slutet av mars. I en vecka ska jag, Emelie, Ida och Nadine åka över till en grönländsk liten by, jaga isbjörnar, åka hundspann, spana på valar och äta säl.. asgrymt!! Nu hoppas vi bara på att mitt stipendium kan få för sig att komma snart..

Kram till mamma som opererat sig idag!!

Söndag igen

Så har ytterligare en vecka susat förbi och man har knappt hunnit reflektera över det. Tror faktiskt att det är ett av de största misstagen människor gör idag, alltid skynda och vara på väg någon annan stans istället för att bara se hur jäkla bra man har det just nu? Tänk på att ta vara på varje dag, de kommer minsann inte tillbaka!

Fredagen bjöd på kulinariska upplevelser (Ja jag vet att jag kom in på mat IGEN..) men det var verkligen speciellt att smaska i sig fårtestiklar, fårskallar och rutten haj. Dessa delikatesser avnjuter lokalbefolkningen till deras Thorrablót, en gammal isländsk högtid för att fira årets kallaste månad (?). Självklart måste man ju inviga sig i de lokala traditionerna och jag kan lova att vissa saker smakade konstigare än något annat. Varför gräver man ner lite haj för att den ska få ruttna till sig när den så uppenbarligen måste vara godare färsk?? Kanske kan försvara mig med vår svenska surströmming då.. Var i allafall jättetrevligt, särskilt när vi hämtade Domino-pizza framåt småtimmarna :)

I går fyllde Anna från tyskland 25 år så vi firade av henne ordentligt med en crazy-hat-temafest. Blev ett rejält gäng, trevlig utgång och jag fastnade såklart i en sportbar framför en live rugbymatch från Frankrike.. Längtar efter de allsvenska söndagarna på Olearys!!

Dagens söndagsmiddag var återigen i svensk regi där vi lagade taccopaj (Ja jag vet att det inte är svenskt, men det är gott och det är ltie dåligt med älg-resuser här..) och kokoskaka till efterrätt, weehooo!

Annars har det mesta av dagen spenderats vid skype, vilken underbar uppfinning!! Där kan jag sitta och bara titta på min efterlängtade pojke i timtal alldeles gratis, prata lite och sen bara hänga.. GRATIS!! Måste lägga alla mina småmynt i röda korset-bössan nästa gång för att kompensera upp detta.. Längtar så mycket efter dig Johan!!


Äntligen kyla!

Nu jäklar biter det till i kinderna kan jag lova.. Fortfarande inte så kallt som väntat av ett land som heter Island, men man fryser om fingrarna om man äter äpple utan vantar utomhus och min fikus Solveig blir jättehängig om man lämnar fönstret öppet.. Precis så kallt är det (för vi har ingen termometer så mer specifikt än så blir det inte)

Annars har dessa dagar gått så obegripligt fort. Befinner mig i skolans mest illaluktande datasal mellan 08.00 och 20.00 varje dag och försöker göra två olika projekt i Matlab och CAD. Innan jag kommer hem brukar jag svänga förbi gymmet och försöka begripa mig på de ytterst krångliga maskiner mänskligheten designat för att vi ska få lite motion. Har numer anlitat en inofficiell instruktör som står och skrattar åt mig vid sidan av för att råda bot på krångligheten. Måste trimma lite till rugbysäsongen!

Sen är alltså dagen över sedan länge och jag är helt slut både fysiskt och psykiskt, det är här det bästa kommer in:
Ofta har mina underbara grannar (som uppenbarligen aldrig går i skolan?) lagat mat och bakat något gott så man hinner sitta och ventlilera livet med dem över en kopp te medan pulsen sakta varvar ner..

Vill också skicka över världens varmaste kram till nettsi som analyserat mina våndor och postat ett paket svenskt godis till mig!! Mina sambosar är nu så avundsjuka att de kan avlida och undrar om man kan beställa en sån svärmor från Sverige?? tack i massor, djungelvrål värmer en frusen själ :)

Stor kram också till mamma som läser och kommenterar min blogg, längtar tills ni kommer!!

Livet leker och glädjen bara sprudlar i kroppen till tonerna av Boston- More than a feeling, kan det finnas ett skönare stycke gitarr??

Ny vecka

Fick bästa tänkbara avslutningen på veckan som gick då gårdagens söndagsmiddag var av lag Italien! En hisnande fyrarätters middag bestående av lasagne, någon grönsakspaj med italienskt namn, maffig chokladtårta och en grönsaksdip-liknande förrätt.. SMASKENS!!

Dagen har jag spenderat med att försöka lära mig CAD-ritning.. vilket mippel!! Ska designa ett wastewater system i ett bostadsområde här i Reykjavik som är under uppbyggnad men de glömde visst bifoga kravet på att vara auto-CAD-expert?? Datasalar ger mig ju så dåliga vibbar om man tvingas tillbringa mer än tre timmar åt gången där.. Tur att det var fint väder ute i allafall!!

Gjorde i hemlighet frukosttestet i morse.. Jag åt redlig havregrynsgröt i bästa Gunde Svan-anda med importerad lingonsylt från IKEA och rostade mackor.. Tysken Sandy åt en burk tonfisk (!) till frukost och sedan gav vi oss ut genom dörren. Det vackra vädret och gnistrande kylan fick mig att spontant brista ut i "Its a beautiful day" med U2 medan jag dansade nerför gatan, Sandy klev ut på trappen, halkade och utbrast "This city stinks!" Alltså var det återigen avgjort hur viktig en redlig frukost är för humöret!

Har precis kommit hem efter en simtur med efterföljande bubbel i utomhuspoolen så nu skriker kroppen av trötthet.. Tack och God Natt!


Snowboardpics


RSS 2.0