Slutet är nära..

Nu sitter jag här, dagen innan min sista tenta med en överdos koffein i blodet, alldeles för få sömntimmar och i ett otroligt rus av känslor! Den senaste vecka har jag avverkat tre tentor, varav den fjärde och sista är i morgon bitti. Det har gått väldigt bra hittills men jag har nog aldrig varit så slutkörd och fruktansvärt less som jag är nu! Fyra tentor på 7 dagar, det blir väldigt många nätter med plugg och jag blir så irriterad på kroppen som måste kräva några av dessa få timmar till att sova, sånt har vi inte tid med!! Ett dygn kvar och jag biter ihop så det knakar, nu jäklar släpar jag mig i mål!!

Så de senaste dagarna/ nätterna har tillbringats i spridda delar i biblioteket eller Haskolí torg. Eftersom solen går ner vid 23 nu och hoppar upp igen vid 4 på morgonen så är det ju lite lättare att movivera sig till sena nätter och tidiga mornar, och jag tackar mig själv för att jag pluggat så mycket under terminen så det bli lite lättare nu i slutklämmen. Dessa 20-timmars sessioner har emellanåt varvats med snabba besök på sportsbar där vi kämpat för att få in rätt kanaler för att se Sverige och Finland kämpa i ishockey VM. Är nu så tjenis med ägaren att han bjuder oss på vad som tänkas kan när tre patriotiska blondiner kommer in med koffein och adrenalin sprutande och vrålandes som en hel arme karlar när pucken sitter där den ska. Sedan återvänder man till biblioteket för att resten av natten plugga vidare, kan lova att det går betydligt lättare efter matcher som Sverige-USA än efter pinsamma upplevelser som Sverige-Lettland..

Igår var jag på Bonus, mataffären runt hörnet som jag alltid handlar på. Insåg då att jag inte behövde handla något mer än några energydrycker och en liter mjölk, för nu är det bara två dagar kvar i Reykjavik! Insåg det först där och då och så konstigt det kändes! Var tvungen och ta en extra runda och titta på alla varor som jag förmodligen aldrig mer kommer att äta, som den rökta Ysi (fisk), texmex-korven av isländskt lamm och Skyren (yoghurt-liknande).

I morgon är det min sista tenta och det är också sista natten med gänget. Ska äntligen äta på Seabarón med tjejjerna (som jag planerat göra i fem månader snart..) och sen blir det kvartsfinalen i hockey innan sista natten i Reykjavik ska avverkas.. Känns lite sorgligt, men jag har sån obeskrivlig tur som har så mycket att komma hem till! Världens bästa pojkvän och familj, underbaraste vännerna (Sofie, tack för kortet min ängel!!) och en härlig sommar att se fram emot! Det är det långt ifrån alla här som har och jag uppskattar er mer än ni kan ana!

Så vad ska jag pyssla med fram till dess då? På fredag drar The Blond Army (Ja de kallar oss faktiskt så här..) dvs jag, Emelie, Melinda och Ida i en bil runt Island en vecka. Vi ska köra runt och besöka alla de underbara platserna vi inte hunnit med än och i samma veva få ett riktigt bra avslut på vår gemensamma tid här tillsammans. Island har så mycket mer att erbjuda än vad man någonsin kommer att hinna med i upplevelsepaketet, men en vecka ska vi försöka göra så gott vi kan, i en skruttbil med oförskämt bra musik och med tjejjerna som gjort min tid här till det bästa tänkbara!

På lördag sen 16 maj tar jag sedan flyget från Keflavik till Köpenhamn för att bli mött av Moa som får ta hand om all min packning (Kan lova att det är ganska mycket efter ett halvår nära polcirkeln) innan jag flyger vidare till Peking via Amsterdam. Har fått en uppdatering därifrån om 30 graders värme, kan behövas för att tina upp efter tiden här.. Det inbjuder även till obegränsade shoppingmöjligheter i shoppingparadisets land när mina enda kläder vid ankomst kommer att bestå av ett par jeans och en tröja, hej hej Kina här kommer jag!! (Om jag bara får ut mitt visum i tid, mitt pass ligger obekvämt förvarat på Kinesiska ambassaden i Reykjavik ett tag framöver)

Nu ska jag återvända till den geotermiska energins mysterier för att utröna så mycket som möjligt innan finalen i morgon eftermiddag.. Största kramen till er alla, snart ses vi!! Och hjärtat, du är det bästa som finns och lite till :)

<3



Johan med The Blond Army



Valda delar av gänget



Jag, Emelie och björnen



Jag och hjärtat mitt i Blue lagoon

RSS 2.0